Cool Kids Program Bog

Angst er en nødvendig del af livet. Det er overdreven angst og bekymring ikke!

Billede af Psykolog Linnea Andersen

Om Cool Kids.


Cool Kids angstbehandlingsprogram, individuelt. Mulighed for forsamtale indenfor 14 dage. Lokaliseret tæt på Aabybro, 25 min. fra Aalborg.

Cool kids-programmet blev udviklet i Australien i starten af 1990´erne som behandling af overdreven angst og bekymring. Programmet retter sig mod familier med børn eller unge, hvis angst og bekymringer har taget overhånd og fylder så meget, at det hæmmer familiernes daglige liv og griber forstyrrende ind i hverdagen.

Cool kids programmet har til formål at lære børn, unge og deres voksne om, hvad angst er, hvordan den påvirker vores krop, tanker, følelsesliv og adfærd, og hvilke færdigheder, der regulerer angsten og gør den håndterbar i det daglige.

Færdighederne inkluderer blandt andet:



Hver af programmets 10 sessioner indeholder træningsopgaver for både barnet/den unge og deres voksne, opgaver, der planlægges og evalueres med udgangspunkt i den enkelte families situation. Derudover anbefaler jeg en "booster-session"; en opfølgende session ca. 3 måneder efter behandlingens afslutning, som forskningen viser, øger langtidseffekten af behandlingen væsentligt.

Nanna og Tomas, forældre til Cecilie, afsluttede et Cool Kids-forløb hos mig:
"Vi vil gerne sige stor tak til dig for det Cool Kids forløb Cecilie og vi har haft hos dig. Vi har igennem forløbet set vores datter ændre sig i en positiv retning, de redskaber Cool Kids har givet os, har givet stor mening. Vi har følt os meget velkommen hos dig, og du har været god til at aflæse vores datters signaler og hun har hurtigt følt tillid til, at du var en der kunne hjælpe hende. Nu hvor forløbet er afsluttet er vi endnu ikke i mål, men vi er godt på vej og med en tro på, at det vi gør som forældre er det rigtige for at hjælpe vores datter bedst muligt."

Tina og Henrik, forældre til Sofie, afsluttede et Cool Kids-forløb hos mig:
"Tusind tak for den hjælp, vejledning, sikkerhed, og tro du har givet os. Cool kids programmet har været fantastisk for os og Sofie. Vi har fået troen på det vi gør er rigtigt og er blevet mere sikker i vores rolle, som forældre til et barn med angst. Det går rigtigt godt med Sofie nu og vi har set en stor positiv udvikling af hende og os selv her i forløbet. Tak."

Line, forælder til Bertram, afsluttede et Cool Kids-forløb hos mig:
"Jeg vil bare skrive tak for hjælpen med alting, min søn stortrives og rykker sig store skridt hele tiden.. Han sover nu i egen seng hele natten, kommer kun ind hvis han har haft mareridt eller lign. Han har ikke problemer med emneuger osv længere. Han er begyndt og få flere legekammerater og er begyndt og lege ude ved andre, uden jeg er med. Han elsker skolen, og er glad for at komme afsted hver dag, og har fået mere overskud når han kommer hjem, end førhen. Det er så vildt og se hans store udvikling - fantastisk. VH Line"

Hvis det er noget, du og din familie vil høre nærmere om, så kontakt mig på mail: linpsyk@protonmail.ch eller telefon/sms: 30209990 og aftal en forsamtale.